Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Η...ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ...ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ....

Μακριά απο την σφαίρα της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και της ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ, το κάτωθι άρθρο, το οποίο σκοπό έχει να προβληματίσει και να αναπτύξει έναν υγιή διάλογο με τους υπερασπιστές προσώπων και συγκυριών.

Άραγε, ζώ σε μια χώρα με τα ψέμματα και την κερδοσκοπία στο ζενίθ ή απλά είναι στην ιδέα του μυαλού μου?

Χρονολογικά θα μελετήσω τέσσερις διαφορετικές περιόδους και θα δώ αν έχουν μέτρο σύγκρισης.

Η περίοδος του 1824.

Η μεγαλύτερη ληστεία του ελληνικού γένους, πολεμάμε να σωθούμε απο τον πόλεμο ενάντια των Τούρκων, η Ελλάδα έχει παραγγείλει απο την ‘’φίλη’’ χώρα Αμερική την ναυπήγηση μιας σειράς ατμοπλοιών και 2 φρεγατών. Η ναυπήγηση καθυστερεί, το αποτέλεσμα να χάσουμε την μάχη στο Μεσολόγγι. Τυχαίο?...

Μιας και δεν έχουμε τον απαιτούμενο εξόπλισμο και στόλο, όπως προαναφέρθηκε, η Ελλάδα σπαταλάει ένα σημαντικό μέρος του δανείου το οποίο προήλθε απο την Αγγλία. Τυχαίο?

Το κόστος μια φρεγάτας ανέρχεται στα 750.000 δολάρια, η Ελλάδα αδυνατεί να το ξεχρεώσει διότι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων απο το δάνειο, προαναφέρθηκε ότι σπαταλήθηκε στην μάχη του Μεσολογγίου και θα αναγκαστεί να ζητήσει αλλού δανειοδότες.Τυχαίο?

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί, χωρίς να ενημερώσουν κάνεναν αρμόδιο, διόρισαν τον Σώνσεϋ επιθεωρητή της κατασκευής των πλοίων με ετήσιο μισθό 12.000 δολλάρια. Θα τον πλήρωνε η Ελλάδα..της κάνει κουμάντο η Αμερική. Πρωτότυπο και Τυχαίο?

Αφού δεν είχαμε χρήματα να πληρώσουμε και τις 2 φρεγάτες, οι ‘’φίλοι’’ μας οι Αμερικάνοι μας επέτρεψαν μέσω δικαστικής απόφασης(σσ: αναφέρω επέτρεψαν, διότι η δίκη έγινε στην Ν.Υόρκη με Αμερικανούς δικαστές...τυχαίο?), να αγοράσουμε την 1 εξ αυτών, αφού έτσι κ αλλιώς διπλά θα την πληρώναμε. Η φρεγάτα όπως προαναφέρθηκε, ήταν η φρεγάτα με το όνομα ‘’Ελλάς’’, όμως πυρπολήθηκε στα γεγονότα της ανταρσίας της Ύδρας (1831) από τον ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη και ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένη στο ναύσταθμο στον Πόρο. Τυχαίο?

Η τρομοκρατική ομάδα ΑΣΠΙΔΑ.

Η φερόμενη ως τρομοκρατική ομάδα ΑΣΠΙΔΑ, (Αξιωματικοί Σώσατε Πατρίδα, Ιδανικά, Δημοκρατίαν, Αξιοκρατίαν), θεωρείται ύποπτη για την έλευση της χούντας στην Ελλάδα. Επίσης, θεωρείται ότι βασικός υποκινητής της, ήτανε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χούντα θεωρείται πραξικόπημα των Αμερικανών όπως επίσης και η πτώση τους. Τέλος, να επισημανθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου (όπως και ο υιός...) στην περίοδο της διδακτορίας του Μεταξά, έφυγε στις Η.Π.Α. όπου εκεί συνέχισε τις σπουδές του, απο εκεί πήρε τον διδακτορικό τίτλο του (στο Χάρβαρντ), υπηρέτησε στο ναυτικό των Η.Π.Α. και συνέχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως καθηγητής στα πανεπιστήμια της Αμερικής. Διατηρούσε στενές επαφές με την αμερικάνικη πολιτική ηγεσία.

Όταν ήρθε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ελλάδα, δούλεψε στην Τράπεζα της Ελλάδος αφού την θέση, του την πρόσφερε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος ήτανε πρωθυπουργός της Ελλάδας και επαναδιορίσθηκε-επανακλήθηκε με τον τερματισμό της χούντας.

Με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, ο Ανδρέας Παπανδρέου συλλαμβάνεται και αφήνεται ελεύθερος μετά από πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου.

Όλα τα προαναφερθέντα γεγονότα της οργάνωσης ΑΣΠΙΔΑ, αν τα συνδέσεις μοιάζουν Τυχαία?

Σύλληψη της 17 Νοέμβρη.

Τον Ιούλιο του 2002, αρχίζει να ξετυλίγεται ο μίτος της Αριάδνης προς την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17 Νοέμβρη...

Όλως τυχαίως ένας έμπειρος τρομοκράτης...κάνει λάθος υπολογισμούς και αυτοτραυματίζεται...Τυχαίο?

Την ίδια περίοδο, το ΠΑΣΟΚ χάνει σημαντικό μέρος ψήφων απο τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων με τις δημοτικές εκλογές να είναι στο κατώφλι. Επίσης, οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνουν και οι αντιδράσεις του κόσμου είναι μεγάλες κάτι που η κυβέρνηση προσπαθεί να ισοσκελίσει μέσα από τους χειρισμούς της.

Έναν μήνα πριν τις εκλογές (νομαρχιακές-δημοτικές), ο πιο καταζητούμενος τρομοκράτης της 17Ν, Δ. Koυφοντίνας παραδίδεται οικειοθελώς....Τυχαίο?

Η Νέα Δημοκρατία επιτυγχάνει μεγάλη νίκη στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές (εκτός της υπερνομαρχίας Αθηνών). Άλλάζουνε τα χρώματα....Πρωτότυπο και Τυχαίο?

Αφού πλέον οι τρομοκράτες...είναι στην φυλακή..ο πολιτικός κόσμος είναι έτοιμος να μελετήσει το σχέδιο Ανάν για το ΚΥΠΡΙΑΚΟ...Ας θυμηθούμε ότι η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο στέφθηκε με επιτυχία διότι η Ελλάδα είχε χούντα και .... άργησε να στείλει στρατεύματα.... πάλι αναμειγνύονται οι Αμερικανοί...Τυχαίο?

Επαναστατικός Αγώνας.

Τον Μάρτιο του 2010, ακόμη ένας έμπειρος τρομοκράτης...παγιδεύτηκε τυχαίως απο την τυχαία τακτική νυχτερινή περιπολία της ελληνικής αστυνομίας και σκοτώθηκε...

Σε αυτό το σημείο αρχίζουν οι έρευνες εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης...

Στα τέλη Μαρτίου, μια τρομοκρατική επίθεση στα Πατήσια ΣΚΟΤΩΝΕΙ ένα παιδί 15 ετών-ΑΦΓΑΝΟΣ-αν έχει σημασία η εθνικότητα...-Σε λιγότερο απο έναν μήνα, εξαρθρώνεται η σπείρα του επαναστατικού αγώνα...Πάλι, ενόψει δημοτικών-νομαρχιακών εκλογών....

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού με την χρεωκοπία να μας καλεί και την ελληνική κυβέρνηση να πραγματοποιεί περικοπές μισθών-αύξηση φορολογίας-περικοπές θέσεων-προσφυγή δανείων απο την ευρωπαική ένωση με επιτόκιο αρκετά υψηλό σε σχέση με την μελέτη του βασικού προυπολογισμού(στα 4,5 % του υποτιθέμενου τόκου νομοθετήθηκαν οι περικοπές, ενώ η Ελλάδα δανείστηκε στο 6% άρα το 1,5% πλεόνασμα θα μένει ως χρέος και μετά την πάροδο της 3ετίας.)-βοήθεια του Δ.Ν.Τ. με προοπτική στις περικοπές συντάξεων-13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και άυξηση φορολογίας. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα ζητάει την βοήθεια των..’’φίλων’’...Αμερικανών για την έκδοση ενός ομολόγου σε δολλάρια.... Με την σύλληψη του επαναστατικού αγώνα, δηλώσεις συγχαρητηρίων κάνει ΜΟΝΟ ο πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα. Σε συνάντηση του κυρίου Νταβούτογλου και της κυρίας Κλίντον, συζητήθηκε και η οικονομική κρίση της Ελλάδας, όπου ο κύριος Νταβούτογλου εξέφρασε την πεποίθηση του να βοηθηθεί η Ελλάδα απο την Τουρκία....έπαψε να υπάρχει το συναίσθημα της μνησικακίας μεταξύ αυτών των χωρών ή η αγαπημένη μας φίλη...η Αμερική...πρόσταξε τα στήθη της και μας υπερασπίστηκε.....Πάλι η Αμερική στα πόδια μας....

Επίσης, να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2008 λόγω της δολοφονίας ενός νεαρού παιδιού απο ειδικό φρουρό, έγιναν τρομερά και συχνά πανελλαδικά συλλαλητήρια με συνεχείς ύβρεις προς την κυβέρνηση (τότε Ν.Δ...) με στόχο να φύγει απο την εξουσία..όπως και έγινε το 2009.

Στην δολοφονία του Αφγανού παιδιού δεν γίνεται κανένα συλλαλητήριο και όταν συλλαμβάνονται τα μέλη του επαναστατικού αγώνα, ομάδες ορισμένων μη σκεπτόμενων ατόμων – υποστηριχτές παρατάξεων του εξωκοινοβουλευτικού σώματος, εξαπολύουν ύβρεις και απειλές ενάντια των δημοσιογράφων και όχι της κυβέρνησης... Αν συνδέσουμε τα προαναφερθέντα της σύλληψης του επαναστατικού αγώνα, θεωρείς ότι ήτανε Τυχαία?

Με τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: