Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ....ΕΛΕΓΞΕ ΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ...


ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ.

Το πανεπιστήμιο του San Diego διεξήγαγε μελέτη για την ανάλυση 13 από τις πιο κοινές ασκήσεις για κοιλιακούς προκειμένου να τις βαθμολογήσει, από την καλύτερη ως την χειρότερη. Οι ασκήσεις που περιελήφθησαν στην μελέτη ήταν τα παραδοσιακά ροκανίσματα, τροποποιημένα ροκανίσματα, ασκήσεις σε ορισμένα μέρη του σώματος καθώς και ασκήσεις με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στο σπίτι αλλά και στο γυμναστήριο. Οι ερευνητές έκαναν μετρήσεις τους άνω και κάτω ορθούς κοιλιακούς, στους εξωτερικούς πλάγιους και στους ορθούς μηριαίους μύες.

Οι ασκήσεις που απαιτούν συνεχή σταθεροποίηση των κοιλιακών και περιστροφή του σώματος, δημιούργησαν μεγαλύτερη μυϊκή δραστηριότητα στους πλάγιους. Οι καλύτερες ασκήσεις για κοιλιακούς είναι αυτές που γίνονται στο captainʼs chair (μηχάνημα με κάθετες χειρολαβές χωρίς κάθισμα), οι ποδηλατικές κινήσεις από ύπτια θέση (bicycle maneuvers) και τα αντίστροφα ροκανίσματα.
Οι καλύτερες ασκήσεις για να «χτυπήσετε» τους ορθούς κοιλιακούς είναι τα bicycle maneuvers, το captainʼs chair και τα ροκανίσματα με την ειδική μπάλα ασκήσεων.


ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΩΝ ΜΥΩΝ.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταπολεμήσετε τον πόνο στους μύες μετά από μια έντονη προπόνηση στα πόδια, είναι να πάρετε κάποιο αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό χάπι. Όμως όσοι από εσάς δεν θέλετε να συνηθίσετε στα χάπια προκειμένου να ανακουφιστείτε για λίγο χρονικό διάστημα, υπάρχουν κάποιες φυσικές επιλογές που μπορούν να τον απαλύνουν. Όταν το επιτρέπει ο χρόνος, χαλαρώστε στην μπανιέρα σας με καυτό νερό, μετά από έντονη άσκηση, για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος και να αποβάλλετε τα μεταβολικά κατάλοιπα. Το μασάζ επίσης, ηρεμεί τον πόνο και μειώνει την φλεγμονή για να επιταχυνθεί η ανάκτηση των μυών σας μετά από κάποια άσκηση (όχι όμως αμέσως μετά την προπόνησή σας). Και οι δύο αυτές εναλλακτικές φυσικές λύσεις, εξαρτώνται από το πρόγραμμά σας, αν όμως βρείτε τον απαιτούμενο χρόνο, οι μύες σας θα σας ευχαριστήσουν γι αυτό. Παίρνοντας ριβόζη-D πριν ή/και μετά την εξάσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάκαμψης ενεργοποιώντας τους μύες σας. Επίσης, το ασβέστιο και το μαγνήσιο, λειτουργούν σαν ήπια χαλαρωτικά για τους μύες και βοηθούν στην παρεμπόδιση μυϊκών κραμπών.

ΕΙΝΑΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΣΑΣ;

Ψάχνετε για κάποιον προσωπικό γυμναστή που να σας παρέχει βοήθεια όταν σηκώνετε την μπάρα στις προπονήσεις σας; Δώστε λίγο χρόνο και επιλέξτε τον σωστότερο κάνοντας πολλές ερωτήσεις. Ένας πιστοποιημένος προσωπικός γυμναστής θα πρέπει να παρέχει μια ποικιλία από υπηρεσίες, όπως είναι η διατροφική καθοδήγηση, η συμβουλή στην αξιοποίηση του τρόπου ζωής σας, η παρακολούθηση της φόρμας σας και ο έλεγχος του βάρους σας μέσω προγραμμάτων.
Η καλύτερη λύση είναι να συζητήσετε με τουλάχιστον τρείς προσωπικούς γυμναστές πριν κλείσετε συμφωνία με έναν από αυτούς. Για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το γεγονός ότι θα έχετε προσωπικό γυμναστή, θα πρέπει να καθορίσετε τους στόχους σας προκαταβολικά και να ελέγξετε τα οικονομικά σας.
Πρέπει να μάθετε για το επίπεδο μόρφωσής τους αλλά και σε ποιους τομείς ασκήσεων ειδικεύονται, για το αν είναι πιστοποιημένοι από κάποιον οργανισμό που είναι αναγνωρισμένος από το κράτος αλλά και το επίπεδο εμπειρίας τους στην προσωπική γυμναστική.

ΚΟΚΚΙΝΟ Ηʼ ΛΕΥΚΟ;

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι μπορείτε να διαλέξετε ποιο κρασί σας αρέσει πιο πολύ. Το κόκκινο κρασί θεωρείται εδώ και χρόνια ότι είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία σας, όμως και το λευκό έχει οφέλη που προστατεύουν την καρδιά. Οι ερευνητές βρήκαν ότι το λευκό κρασί είναι το ίδιο ισχυρό όπως και το κόκκινο για την βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς και για την παρεμπόδιση της θρόμβωσης των αρτηριών.
Τα κόκκινα κρασιά περιέχουν ρεσβερατρόλη και τα λευκά κρασιά είναι πλούσια σε έναν τύπο αντιοξειδωτικών που είναι παρόμοιος με αυτόν του ελαιόλαδου. Αν προτιμάτε το λευκό από το κόκκινο, οι ερευνητές συνιστούν να επιλέγετε τα κρασιά με προέλευση από την Ελλάδα, καθότι είναι πλούσια σε τυροσόλη και υδροξυτυροσόλη. Μόνο φροντίστε να πίνετε μόνο ένα ποτήρι την ημέρα.

Με τιμή.
Κριαράς Νικόλαος.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.