Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Οι αναθυμιάσεις από τα οχήματα συνδέονται με την πύκνωση των αρτηριών και την αύξηση του κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό. Ερευνητές από την Καλιφόρνια, την Ισπανία και την Ελβετία, βρήκαν πως τα άτομα που μένουν 100 περίπου μέτρα κοντά σε αυτοκινητόδρομο, παρουσιάζουν αύξηση στην πύκνωση του πάχους των αρτηριών τους, κατά 5,5 micrometers το χρόνο, δύο φορές περισσότερο από το μέσο όρο των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Οι ερευνητές στην Καλιφόρνια, μέτρησαν με υπέρηχο το πάχος του τοιχώματος της καρωτίδας σε 1483 άτομα που διαμένουν πολύ κοντά σε αυτοκινητόδρομους του Λος Άντζελες. Έκαναν μετρήσεις κάθε 6 μήνες, επί 3 χρόνια και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση συντελεί στα πρώτα στάδια της αθηροσκλήρωσης (καρδιακό νόσημα).









ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

Μαγειρεύοντας τα καρότα ολόκληρα, είναι καλό για την υγεία. Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Newcastle (UK), βρήκαν πως κόβοντας τα καρότα μετά το μαγείρεμά τους, αυξάνεται κατά 25% η αντικαρκινική ουσία τους, η φαλκαρινόλη (falcarinol). Όταν τα μαγειρεύουμε ολόκληρα κρατάνε μέσα τους και την γεύση αλλά και τα θρεπτικά συστατικά ενώ όταν τα μαγειρεύουμε κομμένα, τα θρεπτικά τους συστατικά χάνουν ένα ποσοστό τους όταν διαρρεύσουν στο νερό και η φυσική ζάχαρη που περιέχουν (που δίνει την γλυκιά τους γεύση), χάνεται.








ΕΝΑΣ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΣΑΣ

Εκτός από το να αφαιρέσετε όσο περισσότερη ζάχαρη μπορείτε από το διαιτολόγιό σας και να τρώτε όσο πιο αγνά γίνεται, μια άσκηση η οποία μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της οσφυϊκής περιφέρειάς σας είναι η έκτασητετρακεφάλων . Οι ερευνητές βρήκαν πως αυξάνοντας τη δύναμη των τετρακεφάλων σας, μπορείτε να επιταχύνετε το βάδισμά σας κατά 15%. Περπατώντας πιο γρήγορα, βελτιώνεται η χωρητικότητα των πνευμόνων και η πίεση του αίματος κατά 10%. Μπορείτε επίσης να κάψετε επιπλέον 80 θερμίδες που θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε ανεπιθύμητο πάχος γύρω από τη μέση σας. Γυμνάζεστε στο σπίτι ή στον δρόμο που δεν έχετε κάποιο ειδικό μηχάνημα για την πίεση στα πόδια; Σταθείτε σε έναν τοίχο με τα πόδια σας να είναι 1 με 2 βήματα μπροστά. Γλιστρήστε προς τα κάτω μέχρι τα γόνατά σας λυγίζοντας, να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Πιέστε τις φτέρνες σας και γλιστρήστε προς τα πάνω. Επαναλάβετε το ίδιο κάνοντας τα συνηθισμένα σετ επαναλήψεων που θα κάνατε στο ειδικό μηχάνημα, ή ξεκινήστε με 3 σετ των 12 επαναλήψεων.






48

Είναι ο αριθμός θερμίδων ανά φλιτζάνι τεμαχισμένου καρπουζιού. Το καρπούζι, αποτελεί εξαιρετικό κολατσιό χαμηλών θερμίδων, πλούσιο σε λυκοπένιο που είναι σημαντικό για την υγεία του προστάτη.












Με τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.