Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ποιά ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ αξίζει; γιατί δεν πάνε μαζί ΜΥΪΚH ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΑΛΚΟΟΛ; το παγωμένο ΝΕΡΟ ΔΙΑΛΥΕΙ το ΛΙΠΟΣ;

4%.


Είναι το ποσοστό λιγότερων εγκεφαλικών ιστών στα υπέρβαρα ενήλικα άτομα σε σύγκριση με τα άτομα κανονικού βάρους (ισότιμο με το να είναι κάποιος 8 χρόνια μεγαλύτερος). Οι διατροφές που έχουν υψηλές θερμίδες και υψηλά λίπη, μπορεί να είναι η αιτία για την οποία βουλώνουν οι αρτηρίες του εγκεφάλου, περιορίζεται η ροή του αίματος και συρρικνώνονται τα κύτταρα.



ΟΙ ΜΥΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.


Ακόμα απολαμβάνετε να πηγαίνετε σε μπαρ με φίλους και να πίνετε ποτά; Ακόμα δεν έχετε προσαρμόσει στον εαυτό σας έναν καθαρό και υγιεινό τρόπο διατροφής; Αν σκοπεύετε να διατηρήσετε όλη την μυϊκή μάζα που παλεύατε στο γυμναστήριο να αποκτήσετε, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ απευθείας, επηρεάζει τον μεταβολισμό σας κάνοντας το εδώδιμο λίπος να αποθηκεύεται αντί να χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας. Ανάμεσα στις επιδράσεις από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο σώμα σας, η ροή του αίματος μειώνεται τους μύες, προκαλώντας φθορά και αδυναμία. Το αλκοόλ μειώνει την τεστοστερόνη στο αίμα και ανεβάζει την μετατροπή της τεστοστερόνης σε οιστρογόνο, οδηγώντας σε αυξημένη κατακράτηση υγρών και αποθήκευση λίπους. Προκαλεί ανισορροπίες στο συκώτι σας που μπορούν να οδηγήσουν σε υπογλυκαιμία, υπερλιπιδαιμία και λιπώδες ήπαρ. Μια νύχτα ποτού μπορεί να σταματήσει την οποιαδήποτε πρόοδο που θέλετε να κάνετε στο γυμναστήριο την επόμενη μέρα εξαιτίας της αφυδάτωσης που μειώνει την σωματική απόδοση. Η αναταραχή του ύπνου που προκαλείται από το αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να ξυπνήσετε κουρασμένοι και έτσι η προπόνησή σας να παρουσιάσει σοβαρή έλλειψη έντασης. Η κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί επίσης να παρέμβει στην διάσπαση των θρεπτικών συστατικών και στην αφομοίωση, λιγοστεύοντας την ικανότητα του σώματος να χτίσει και να διατηρήσει μυϊκή μάζα. Κρατήστε τα οινοπνευματώδη ποτά στο ελάχιστο και σχεδιάστε να πιείτε μόνο τα βράδια όπου την επόμενη μέρα δεν έχετε προπόνηση.



ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ!


Ειδικοί ερευνητές του πανεπιστημίου του Wisconsin που μελέτησαν τα οφέλη στο σώμα από τους αλτήρες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυμναζόμενοι μπορούν να έχουν τα διπλάσια αποτελέσματα στον μισό χρόνο.Oι συμμετέχοντες στην έρευνα, άνδρες και γυναίκες από 29 έως 46 ετών, ήταν όλοι έμπειροι με τους αλτηρες . Οι ερευνητές βρήκαν ότι η μέση καύση κατά τη διάρκεια προπόνησης τινάγματος αυτών των οργάνων, είναι 20 θερμίδες ανά λεπτό, ίση δηλαδή με 6 λεπτά γρήγορο βάδην. Τα άτομα της έρευνας έκαναν μια ζωηρή προπόνηση με μέσο όρο καρδιακού ρυθμού στο 93%. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η προπόνηση τινάζοντας προς τα πάνω τους αλτήρες δίνει στον bodybuilder αρκετά περισσότερη ένταση από ότι η κοινή προπόνηση με βάρη όπως επίσης πληροί τις υποδείξεις της βιομηχανίας για την ώθηση της αεροβικής ικανότητας.



ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ...


Βρετανοί ερευνητές βρήκαν πως πίνοντας παγωμένο νερό αυξήθηκαν τα επίπεδα ενέργειας των γυμναζόμενων, ειδικά σε προπονήσεις που γινόντουσαν με ζεστές κλιματικές συνθήκες. Όσοι ήπιαν παγωμένο νερό γυμνάστηκαν κατά 25% περισσότερο από εκείνους που ήπιαν την ίδια ποσότητα σε νερό θερμοκρασίας δωματίου. Οι πρώτοι επίσης υποστήριξαν ότι οι ασκήσεις τους φάνηκαν πιο εύκολες. Γεμίστε τα μπουκάλια σας με παγωμένο νερό πριν προπονηθείτε για να πιείτε μερικές γουλιές τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας. Το νερό θα κρατήσει τη θερμοκρασία του κορμού σας σε χαμηλό επίπεδο και θα ανεβάσει την ενέργειά σας για να μπορείτε να αποδώσετε με τον καλύτερο τρόπο και να μεγιστοποιήσετε την καύση των θερμίδων.



Με τιμή.


Κριαράς Νικόλαος.


Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.