Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

η σημασία της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ....στις λεπτομέρειες...

Mία πολύ σημαντική βιταμίνη.

Εάν θέλετε τα οστά, το δέρμα σας και τα δόντια σας να έχουν καλή υγεία, ο οργανισμός σας να αντιστέκεται στις ιώσεις και να έχετε καλή όραση, τότε θα πρέπει να τρώτε καθημερινά αρκετή βιταμίνη Α. Αυτή η πολύ σημαντική βιταμίνη βρίσκεται στους κρόκους των αυγών, στο τυρί, στο συκώτι, στο μουρουνέλαιο, στο βούτυρο, στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στην μαργαρίνh.

Tpικέφαλοι από πάγκο.

Αυτή είναι μια πολύ καλή άσκηση για να κλείσετε την προπόνηση των τρικεφάλων σας. Βάλτε έναν πάγκο πίσω σας και στηριχθείτε με τα χέρια σας στην άκρη του πάγκου. Η απόσταση των χεριών σας θα πρέπει να είναι περίπου 15 εκατοστά. Ανεβάστε τα πόδια σας σε ένα λίγο υψηλότερο πάγκο. Κάντε βύθιση προς τα κάτω λυγίζοντας τους αγκώνες όσο μπορείτε περισσότερο και ανεβείτε ξανά προς τα επάνω. Εάν οι τρικέφαλοι σας είναι πολύ δυνατοί βάλτε μια πλάκα βάρους επάνω στους μηρούς σας. Κάντε δύο ή τρία σετ με πολλές επαναλήψεις και οι τρικέφαλοι σας πραγματικά θα φουσκώσουν.

Xpησιμοποιείτε όσο βάρος πρέπει;

Μερικές φορές βλέπεις αρκετούς να μην χρησιμοποιούν αρκετά βάρη στην προπόνησή τους ώστε να μπορέσουν να προκαλέσουν αντίδραση από τους μυς τους. Είτε προσπαθείτε να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα ή να χάσετε λίπος, δεν θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε περισσότερες από 12 έως 15 επαναλήψεις για τις περισσότερες ασκήσεις για άνω σώμα ενώ οι επαναλήψεις για κάτω σώμα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 20 σε κάθε σετ. Δεν θα πρέπει να διαλύσετε το σώμα σας αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα πρέπει και να είστε πολύ χαλαροί στην προπόνησή σας.

Ti aκριβώς κάνει η κρεατίνη;

Η φωσφατική κρεατίνη επιτρέπει την ανασύνθεση της τριφωσφατικής αδενοσίνης η οποία με την σειρά της επιτρέπει την παραγωγή περισσότερης ενέργειας. Η κρεατίνη επιταχύνει την αναπλήρωση των αποθεμάτων ενέργειας στους μυeς. Εάν παίρνετε κρεατίνη και γυμνάζεστε με βάρη, τα οφέλη που θα έχετε θα είναι πολύ περισσότερα από του εάν δεν γυμναζόσαστε καθόλου. Παρόλα αυτά όμως έστω και εάν κάνετε καθιστική ζωή θα ωφεληθείτε από την χρήση κρεατίνης. Η τριφωσφατική αδενοσίνη και η φωσφατική κρεατίνη είναι στοιχεία παραγωγής υψηλής ενέργειας που χρησιμοποιούνται για να υποστηριχθούν ασκήσεις υψηλής έντασης που διαρκούν 30 δευτερόλεπτα ή και λιγότερο. Η τριφωσφατική αδενοσίνη είναι η απόλυτη πηγή όλης της ενέργειας για μυϊκές συσπάσεις και μπορεί να δημιουργηθεί από λίπη, υδατάνθρακες και πρωτεΐνη.

Με τιμή.
Κριαράς Νικόλαος.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.