Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Θεραπεία με όζον. Τι ισχύει, τι να πιστέψουμε.

Δύσκολοι καιροί και εποχές για όλους τους φίλους του marketing και του εμπορίου. Έτσι λοιπόν, ορισμένοι ανακάλυψαν την συσκευή της οζονοθεραπείας και της θετικής συμβολής του όζοντος στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ενδελεχώς το παρών άρθρο, διότι η επιστημονική βιβλιογραφία, είναι ακόμη λειψή και σε αναζήτηση νέων ερευνών και μελετών.

Όμως, θα προσπαθήσουμε να διευκρινίσουμε ορισμένα στοιχεία τα οποία προβάλλονται από τους πωλητές – θεραπευτές της οζονοθεραπείας.

Οι πωλητές της οζονοθεραπείας, μας προβάλλουν το πρόσχημα του ‘’καθαρισμού’’ του οργανισμού, από τις διάφορες τοξικές ουσίες. Εδώ, θα πρέπει να σταθούμε και να αναφέρουμε, πώς το όζο, όντας 3 συνδεδεμένα στοιχεία Ο σε σειρά, προκαλούν καταστροφή των μικροβίων του οργανισμού αλλά και ταχεία δημιουργία ελευθέρων ριζών. Το βασικό μειονέκτημα, είναι η ταχεία δημιουργία των ελευθέρων ριζών, κατά την οποία ενδέχεται να αλλοιώσει ορισμένες ιδιότητες των κυττάρων μας, δίνοντας τους μια μορφή αδράνειας και επερχόμενης καταστροφής. Δεν δρα αντιοξειδωτικά, αλλά καταστροφικά. Αν θέλουμε μια αντιοξειδωτική δράση, τότε θα πρέπει να καταναλώσουμε σύμφωνα με τις ενεργειακές μας ανάγκες, τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά.

Επίσης, οι ‘’ειδικοί’’ της οζονοθεραπείας, μας παρουσιάζουν την συγκεκριμένη θεραπεία, ως η πλέον αποτελεσματική θεραπεία για αύξηση του ρυθμού του βασικού μεταβολισμού. Ακόμη, ένα εμπορικό τέχνασμα, πώς γίνεται τα 3 σε σειρά Ο (οξυγόνο), να αυξάνουν τον μεταβολισμό μας, αφού ούτε καν τα 2 σε σειρά Ο2, δεν παρεμβαίνουν στις διεργασίες του μεταβολισμού. Σε πολλούς είναι γνωστό το όνομα ‘’κύκλος του krebs’’, εκεί διασπάται η ενέργεια όπου θα αποδοθεί για τη κάλυψη των ενεργειακών μας αναγκών, δύσκολη διεργασία αλλά με τις σωστές τροφές, θεωρείται ιδιαίτερα σπουδαία. Στη συγκεκριμένη διεργασία, το όζον Ο3, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ Ο2 ΠΡΟΣΚΟΛΛΑΤΑΙ ΣΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ Η, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ KREBS.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν πρέπει να παίζουμε με την υγεία των συνανθρώπων μας, προς τέρψιν της τσέπης μας και της αγάπης του χρήματος.

Με τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.