Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

η ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο μικροσκόπιο των επιστημόνων....

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ.
Έρευνες του πανεπιστημίου Sahlgrenska στη Σουηδία απέδειξαν ότι ενήλικες που ασκούνται συχνά έχουν υψηλότερο IQ και είναι ικανοί να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Επίσης έρευνες στις οποίες συμμετείχαν Σουηδοί γεννημένοι από το 1950-1976 και ανήκουν στο σώμα του στρατού έδειξαν ότι είχαν πολύ καλή φυσική κατάσταση και υψηλότερο IQ ειδικά όσον αφορά την κριτική σκέψη και την άνεση λόγου. Βελτιωμένη φυσική κατάσταση παρουσιάζουν και νέοι ηλικίας 15-18. Όλα αυτά μας δείχνουν πόσο σημαντική είναι η άσκηση για την ποιότητα ζωής μας.

ΑΡΧΑΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ.
Έρευνες στο πανεπιστήμιο του Newcastle απέδειξαν ότι ένα βότανο που έχει τις ρίζες του στη Βραζιλία έχει την ιδιότητα να ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο, τον πόνο στο στομάχι και τον πυρετό. Το hiptis crenata το χρησιμοποιούσαν οι Βραζιλιάνοι για χιλιάδες χρόνια. Η προετοιμασία του βοτάνου αυτού είναι ίδια με του τσαγιού και δρα σαν αναλγητικό όπως η ασπιρίνη.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ.

-Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι καίνε περισσότερες θερμίδες εάν γυμνάζονται περισσότερη ώρα με μικρότερη ένταση. Δεν είναι αλήθεια. Η προπόνηση σε έντονους ρυθμούς χάνετε πολύ περισσότερες θερμίδες σε λιγότερη ώρα.

-Μπορεί να μην βλέπετε τα αποτελέσματα που θέλετε παρόλο που προπονείστε σκληρά. Η γενετική προδιάθεση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και σε κάθε άτομο η άσκηση επενεργεί διαφορετικά.

-Μπορείτε να κάνετε όση προπόνηση θέλετε αλλά εάν δεν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή ποτέ δεν θα χάσετε το λίπος που θέλετε.

Η άσκηση στο νερό δεν προορίζεται μόνο για ηλικιωμένους. Έρευνες απέδειξαν ότι αυτός ο τρόπος εκγύμνασης είναι πολύ αποτελεσματικός για την απώλεια βάρους και είναι και πολύ πιο ευχάριστος.

-Τα οφέλη από ασκήσεις tai chi η yoga μπορεί να ανακουφίσουν από πόνους στην πλάτη, να βελτιώσουν την ελαστικότητα του σώματος, τη δύναμη και να μειώσουν το στρες και το άγχος.

-Πολλοί προτιμούν την προπόνηση στο σπίτι και όχι στο γυμναστήριο. Αυτό εξαρτάται απ΄ τις συνήθεις και τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου. Γι αυτό μην αισθάνεστε τύψεις εάν δεν προλαβαίνετε να πάτε στο γυμναστήριο. Μπορείτε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης στο σπίτι εξίσου αποτελεσματικό.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: