Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ οδηγίες...στην προάσπιση της ΥΓΕΙΑΣ....

Προσοχή όταν συνδυάζετε βιταμίνη C και σίδηρο.

Όταν παίρνετε μαζί βιταμίνη C και βιταμίνες σιδήρου σημαίνει ότι θα έχετε προβλήματα στο στομάχι σας. Αν και η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, όταν παίρνετε μαζί αυτές τις δύο βιταμίνες μπορεί να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να πάθετε έλκος. Επίσης μπορεί να επιδεινώσει ασθένειες όπως είναι η ασθένεια Crohn, η ελκική κολίτιδα. Παίρνετε βιταμίνες σιδήρου μόνο εάν σας το πει ο γιατρός σας και μάθετε πώς να μειώνετε τις αντιδράσεις του με τις τροφές και με τις άλλες βιταμίνες που παίρνετε. Οι περισσότεροι bodybuilders δεν χρειάζονται βιταμίνες σιδήρου γιατί τρώνε φυσικές πηγές του όπως είναι το μοσχαρίσιο κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά. Ο πολύς σίδηρος μπορεί να αυξήσει τις οξειδώσεις στο σώμα σας και να σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Προσέξτε λοιπόν πόσο σίδηρο παίρνετε και να τον αποφεύγετε όσο είναι δυνατόν.

Πώς χτίζεται ένα σώμα.

Η πρωτεΐνη είναι το δομικό υλικό του σώματός μας. Η ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται κάποιο άτομο αυξάνεται σε αναλογία με το επίπεδο της σωματικής του δραστηριότητας. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι ένα γραμμάριο για κάθε κιλό σωματικού λίπους την ημέρα αλλά οι bodybuilders χρειάζονται πολύ περισσότερο. Οι σωματικές και πνευματικές πιέσεις αυξάνουν επίσης την ανάγκη του σώματός μας σε πρωτεΐνη.Τρώτε λοιπόν εσείς αρκετή πρωτεΐνη; Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα έλλειψης πρωτεΐνης είναι η αργή ανάρρωση μετά από άσκηση, η έλλειψη κινήτρου και ενθουσιασμού και μία αίσθηση πόνου και δυσανασχέτησης. Επίσης εκείνοι που δεν λαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη μπορούν να υποφέρουν από κόπωση, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, μειωμένη ποιότητα ύπνου, μείωση σεξουαλικής ορμής και κατάθλιψη. Άρα λοιπόν θα πρέπει να τρώτε αρκετή πρωτεΐνη ώστε να καλύπτετε τις ανάγκες που έχει το σώμα και οι μυς σας. Βέβαια προτιμάτε να τρώτε πρωτεΐνη από πηγές που έχουν λίγα λιπαρά.

Προπονήσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σας.

Bodybuilders που γυμνάζονται για κάποια χρόνια σχεδιάζουν τις προπονήσεις τους ανάλογα με τις ανάγκες τους και δεν αντιγράφουν τα προγράμματα που κάνουν οι επαγγελματίες. Αυτά τα προγράμματα ταιριάζουν σε εκείνους. Για να επιτύχετε καλά αποτελέσματα πειραματιστείτε και μάθετε από τα λάθη σας τι είναι αυτό που έχει αποτΣτοίχιση  στο  κέντροελέσματα στο σώμα σας έτσι ώστε να σχεδιάζετε εσείς τις προπονήσεις σας. Οπωσδήποτε προσέξτε τις συμβουλές που δίνουν οι επαγγελματίες και μάθετε από αυτούς αλλά έχετε πάντα υπόψη σας ότι εκείνες οι ασκήσεις που είχαν αποτελέσματα για εκείνους μπορεί να μην έχουν για εσάς.

Ανακαλύψτε ποιες ασκήσεις ταιριάζουν στα δικά σας σωματικά τμήματα, πειραματιστείτε με σετ και επαναλήψεις και διατηρείτε ένα ημερολόγιο προπόνησης για να μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμήν την πρόοδό σας. Μετά από κάποιους μήνες αξιολογήστε το πρόγραμμά σας, κάντε τις αλλαγές που χρειάζεται και διαγράψτε τις ασκήσεις που δεν σας δίνουν αποτελέσματα. Βέβαια πριν το κάνετε αυτό σιγουρευτείτε ότι η έλλειψη αποτελεσμάτων δεν οφείλεται σε κακή τεχνική. Προσέξτε τις αλλαγές που κάνετε και πολύ σύντομα θα έχετε το σώμα που θέλετε.

Με τιμή.
Κριαράς Νικόλαος.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: