Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ




Τις ημέρες που χαλάτε την διατροφή σας προσέχετε τι τρώτε
Μπορείτε να χαλάσετε την δίαιτά σας αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικός με τις τροφές που τρώτε. Αυτά τα κοψίματα στο στομάχι πολλές φορές γίνονται τόσο έντονα που δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε, άρα λοιπόν είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να χαλάσουμε την δίαιτά σας. Προσοχή όμως δεν θα πρέπει να φάτε πατατάκια, γλυκά, κέικ και να πιείτε αναψυκτικά γιατί τότε θα καταστρέψετε ότι πετύχατε μέχρι σήμερα. Είναι καλύτερα να φάτε γευστικές τροφές που σας αρέσουν οι οποίες περιέχουν μεν θερμίδες αλλά παράλληλα περιέχουν και χρήσιμα διατροφικά στοιχεία. Αυτές οι μικρές παρασπονδίες θα σταματήσουν τις διαμαρτυρίες του στομαχιού σας αλλά δεν θα καταστρέψουν την δίαιτά σας.
Σκεφθείτε και λίγο την καρδιά σας




Στις ΗΠΑ οι καρδιακές παθήσεις είναι η υπʼ αριθμ. 1 αιτία θανάτου. Μερικές από τις αιτίες είναι η λάθος διατροφή, η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Εάν θέλετε να φτάσετε τα βαθιά γηρατειά σταματήστε σήμερα κιόλας τις κακές συνήθειες και αρχίστε να ζείτε μια πιο υγιεινή ζωή. Το πιο σημαντικό είναι να τρώτε καθημερινά σωστά. Η διατροφή σας θα πρέπει να περιέχει πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά από τα οποία θα λαμβάνετε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ίνες. Επίσης πολύ σημαντικά είναι τα ψάρια όπως ο σολομός επειδή περιέχουν λιπαρά οξέα τύπου Ω-3 τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη. Η σωστή διατροφή βοηθάει επίσης να έχουμε καλή πίεση και καλύτερη αρτηριακή υγεία.






Σκληρή προπόνηση και μετά καλή ξεκούραση

Εάν δώσετε στους μυς σας περισσότερο χρόνο να αναρρώσουν και να ανακατασκευαστούν μεταξύ δύο προπονήσεων, τότε αυτοι θα γίνουν μεγαλύτεροι. Εάν γυμνάζετε έναν μυ καθημερινά τότε αυτός δεν θα αναπτυχθεί όσο εσείς θέλετε. Αντίθετα μάλιστα μπορεί να τραυματιστεί από την υπερκόπωση. Προσοχή λοιπόν ρυθμίστε έτσι την προπόνησή σας ώστε να ξεκουράζεστε αρκετά. Να θυμάστε ότι οι μυς μεγαλώνουν όταν ξεκουράζεστε και όχι στο γυμναστήριο. Οι προπονήσεις ολόκληρου του σώματος δεν θα πρέπει να γίνονται περισσότερες από δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.






Μήπως έχετε προβλήματα με την σεξουαλική σας ζωή;

Σε μία έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ σχεδόν το 25% αυτών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι κάνουν σεξ λιγότερο συχνά ή έχουν χάσει τελείως το ενδιαφέρον τους επειδή είναι πολύ κουρασμένοι μετά από μία ολόκληρη ημέρα στην δουλειά. Εάν λοιπόν και εσείς αισθάνεστε κουρασμένος για να κάνετε σεξ σας έχουμε κάποιες συμβουλές για να καταπολεμήσετε αυτή την κόπωση και να επανέλθετε πάλι στον παλιό καλό εαυτό σας.Προσπαθήστε να ελέγξετε το άγχος σας βάζοντας στην ζωή σας προτεραιότητες. Χαλαρώστε και αφιερώστε καθημερινά λίγη ώρα για ξεκούραση. Να είστε περισσότερο δραστήριος. Προσπαθείτε καθημερινά να γυμνάζεστε τουλάχιστον 30 λεπτά με μέτρια ένταση.Να τρώτε καλά. Περιορίστε τις τροφές που περιέχουν πολλά λίπη και πολύ ζάχαρη, τροφές δηλαδή που σας κάνουν να αισθάνεστε δυσκινησία και νωθρότητα.Να αποφεύγετε το αλκοόλ. Το αλκοόλ έχει την τάση να καταστέλλει τις λειτουργίες του οργανισμού με αποτέλεσμα να αισθάνεστε για πολλές ώρες κουρασμένος έστω και εάν δεν έχετε πιει πάρα πολύ.Να κοιμάστε καλά. Αποφεύγετε να τρώτε ή να βλέπετε τηλεόραση όταν είστε στο κρεβάτι και να βάζετε το ξυπνητήρι σας για να σηκωθείτε να χτυπάει καθημερινά την ίδια ώρα.



Με τιμή.
Κριαράς Νικόλαος.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.