Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Σημαντικά ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ άρθρα...

Mα έχουν καθόλου μυαλό;

Κάποιοι άνθρωποι θα κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν έστω και λίγο περισσότερο μυϊκό όγκο. Πρόσφατα κάπιοι αθλητές έχουν στραφεί προς την χρήση ινσουλίνης για να αυξήσουν τον μυϊκό τους όγκο και να βελτιώσουν την απόδοσή τους και δεν σκέφτονται καθόλου ότι μπορεί να πάθουν εγκεφαλικές βλάβες ή ακόμα και να πεθάνουν. Αν και η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έχει απαγορεύσει την χρήση της ινσουλίνης, οι γιατροί πιστεύουν ότι αυτή η ουσία χρησιμοποιείται ευρέως από τους αθλητες επειδή είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευτεί με τους συνηθισμένους ελέγχους που γίνονται. Ο οργανισμός χρησιμοποιεί την ινσουλίνη με τόσο γρήγορο ρυθμό που το πιθανότερο είναι οι έλεγχοι να μην διαπιστώσουν την ύπαρξη της στο αίμα.Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ ένας στους τέσσερις αθλητές που χρησιμοποιεί αναβολικά στεροειδή χρησιμοποιεί επίσης και ινσουλίνη. Η ινσουλίνη αυξάνει το γλυκογόνο το οποίο δίνει ενέργεια στους μυς ώστε να συσπώνται κατά την διάρκεια της άσκησης. Η ύπαρξη περισσότερης ποσότητας γλυκογόνου σημαίνει και περισσότερη αντοχή και οι χρήστες στεροειδών χρησιμοποιούν αυτή την αυξημένη αντοχή για να αυξήσουν την μυϊκή τους μάζα. Όμως όταν προσθέτουμε ινσουλίνη στον οργανισμό ενός ανθρώπου που δεν πάσχει από διαβήτη, τότε δημιουργούμε υπογλυκαιμία η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κώμα. Και από αυτό το κώμα ο αθλητής ή η αθλήτρια μπορεί να μην ξυπνήσει ποτέ!!!!!

Exετε δοκιμάσει το τζινσενγκ;

Θέλετε να μειώσετε την αίσθηση κόπωσης που αισθάνεστε, να βελτιώσετε την διαδικασία ανάρρωσής σας, την αυτοσυγκέντρωσή σας και την ενέργειά σας; Όλα αυτά μπορείτε να τα επιτύχετε παίρνοντας τζινσενγκ (το οποίο περιέχει τα ενεργά συστατικά που ονομάζονται σαπονίνες – διεγερτικά συστατικά που είναι στην ίδια κατηγορία με την καφεΐνη) και κάνοντας προπόνηση. Οι ερευνητές στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Rochester της Νέας Υόρκης ανακάλυψαν ότι τα επίπεδα των σαπονινών διαφέρουν πάρα πολύ από προϊόν σε προϊόν. Η συνιστώμενη καθημερινή δόση είναι 100 έως 500 mg.

Buθίσεις σε δίζυγο με πολύ ανοιχτή λαβή.

Ο Vince Gironda είχε ένα μοναδικό τρόπο να κάνει βυθίσεις στο δίζυγο που ανέπτυσσε τους πλάγιους θωρακικούς του ώστε να βελτιώνεται το τριγωνικό σχήμα του σώματός του. Για να κάνετε τις βυθίσεις του Gironda τα χέρια σας θα πρέπει να έχουν άνοιγμα τουλάχιστον 80 εκατοστών. Καθʼ όλη την διάρκεια της βύθισης είναι σημαντικό τα πόδια σας να είναι προς τα εμπρός, το σαγόνι στο στήθος και οι αγκώνες προς τα έξω (αυτή η κίνηση είναι τελείως διαφορετική από αυτή που κάνετε για τρικεφάλους που γίνονται με τους αγκώνες κλειστά στο σώμα, τα πόδια κάτω από τον θώρακα και το κεφάλι ψηλά). Κατεβείτε όσο πιο πολύ μπορείτε προς τα κάτω και μετά πιέστε προς τα επάνω. Θα καταλάβετε τι συμβαίνει στους θωρακικούς σας μόλις έχετε ολοκληρώσει 2 ή 3 σετ.

Mην μετράτε μόνο θερμίδες.

Πολλοί που κάνουν δίαιτα βρίσκονται σε αδιέξοδο επειδή κάπου διαβάζουν ότι όλες οι θερμίδες δεν είναι ίδιες. Η απλή μέτρηση θερμίδων δεν θα φέρει τα αποτελέσματα που θέλετε όταν προσπαθείτε να αυξήσετε τους μυς και να χάσετε λίπος. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες όπως είναι το λευκό ψωμί, οι φρουτοχυμοί, το λευκό ρύζι και τα δημητριακά χωνεύονται γρήγορα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάρος σας πολύ περισσότερο από ότι οι υδατάνθρακες που έχουν χαμηλούς ρυθμούς χώνεψης όπως είναι τα φασόλια, η βρώμη, οι γλυκοπατάτες και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Η πρωτεΐνη βοηθάει στην απώλεια βάρους επειδή όταν τρώτε πρωτεϊνούχες τροφές αυξάνεται ο μεταβολισμός σας. Οι αθλητές αποθηκεύουν το επιπλέον λίπος που λαμβάνουν πολύ ευκολότερα από ότι από υδατάνθρακες ή απο πρωτεΐνη, επειδή συνήθως το σώμα τους αποθηκεύει επιπλέον πρωτεΐνη υπό την μορφή μυϊκού ιστού και υδατάνθρακες υπό την μορφή μυϊκού γλυκογόνου. Προτιμάτε να τρώτε τροφές με λίγα λίπη και πολύ πρωτεΐνη όπως είναι το στήθος γαλοπούλας, τα ασπράδια αυγών, τα ψάρια, το άπαχο τυρί cottage και το στήθος από κοτόπουλο. Για σύνθετους υδατάνθρακες τρώτε βρώμη, γλυκοπατάτες, φασόλια, καφέ ρύζι και λαχανικά.

Με τιμή.
Κριαράς Νικόλαος.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.