Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

η ΔΙΑΤΡΟΦΗ και διάφορες επιστημονικές έρευνες...





ΟΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ.

Τα φασόλια και οι φακές έχουν πολύτιμα διατροφικά στοιχεία και σας ωφελούν περισσότερο απ΄ ότι νομίζετε.Στην Αμερικάνικη εφημερίδα Journal of the American College Nutrition, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο που αναφέρει ότι εκείνοι που καταναλώνουν φασόλια έχουν μειωμένες πιθανότητες παχυσαρκίας κατά 22% και έχουν μικρότερη περίμετρο μέσης από εκείνους που δεν τρώνε καθόλου.Τα φασόλια που περιέχουν σίδηρο σε συνδυασμό με τις φακές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C δίνουν τη δυνατότητα στον οργανισμό καλύτερης απορρόφησης του σιδήρου.Τα φασόλια περιέχουν πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα.Ερευνητές στην Αυστραλία ανακάλυψαν ότι η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες που περιέχονται στις φακές βοηθούν στην πρόληψη της υπέρτασης.




ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΣΑΣ.

Καταναλώνοντας βρώμη κάθε μέρα στο πρωινό παίρνετε τις φυτικές ίνες που χρειάζεστε για να βελτιωθεί η ενδοφλέβια λειτουργία- κατά την οποία οι αρτηρίες σας επιτρέπουν την ομαλή ροή του αίματος. Η ενδοφλέβια λειτουργία μειώνεται σε παχύσαρκους ανθρώπους η άτομα που έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μια έρευνα διάρκειας έξι εβδομάδων απέδειξε ότι τρώγοντας ένα μπολ με βρώμη κάθε μέρα βελτιώνεται η ενδοφλέβια λειτουργία. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει χάρη στα φυτοοιστρογόνα και τη βητα γλυκάνη που υπάρχει στη βρώμη. Υποστηρίζουν επίσης ότι μειώνεται ο κίνδυνος για παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά.


ΜΙΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.

Δεν έχετε χρόνο για το γυμναστήριο; Ευτυχώς υπάρχει λύση. Μία έρευνα από το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης έδειξε ότι οι μεταλλικές μπάλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια υψηλής έντασης προπόνηση. Ο τρόπος αυτός εκγύμνασης είναι πολύ διαδεδομένος γιατί δίνεται η δυνατότητα μεγάλης καύσης θερμίδων σε σύντομα χρονικό διάστημα. Σε μία έρευνα οι 20 συμμετέχοντες έπειτα από προπόνηση 20 λεπτών έχασαν 20 θερμίδες, δηλ. 1 θερμίδα το λεπτό. Η κίνηση που γίνεται με τη μέθοδο αυτή εμπλέκει πολλές μυϊκές ομάδες και θεωρείτε από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους.









ΚΟΥΝΗΘEIΤΕ! ..

Η άσκηση μπορεί να προστατέψει τα παιδιά από την παχυσαρκία. Η κυβέρνηση των Η. Π.Α. οργάνωσε μια καμπάνια εναντίον της παιδικής παχυσαρκίας. Η έντονη δραστηριότητα όχι μόνο βοηθάει τα παιδιά να έχουν καλή φυσική κατάσταση αλλά τα βοηθά να έχουν καλύτερη συγκέντρωση και να παίρνουν μεγαλύτερους βαθμούς. Επίσης σύμφωνα με μία έρευνα βελτιώνεται και η συνολική συμπεριφορά τους κατά 20%. Εκτός λοιπόν από το καθημερινό σας πρόγραμμα στο γυμναστήριο προσπαθήστε να οργανώνετε δραστηριότητες που θα συμμετέχετε με την οικογένειά σας. Η ποδηλασία, ένα παιχνίδι στην αυλή του σπιτιού σας η ένας περίπατος το Σαββατοκύριακο θα σας βοηθήσουν να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας και να παραμείνετε υγιείς.
Με τιμή.
Κριαράς Νικόλαος.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.