Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Η θετική σημασία των προβιοτικών στη ΔΙΑΤΡΟΦΗ των παιδιών.

Σίγουρα στη κουζίνα σας βρίσκεται ένας πλούτος των θεραπευτικών θεραπειών, όπως το μέλι για τους βήχες και τη σούπα κοτόπουλου για ένα κρύωμα ή οι πιπερόριζες στο τσάι για ένα πόνο-ενόχληση στο στομάχι.

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε το γιαούρτι σε εκείνο τον κατάλογο, τουλάχιστον για ορισμένους τύπους ιών διάρροιας ή στομαχιών. Probiotics-ζήστε πολιτισμοί που είναι ένας τύπος «αγαθού» βακτηρίδιο-προστίθενται στα τρόφιμα και είναι χρήσιμοι στην κράτηση του χωνευτικού συστήματος στη διαδρομή, καθώς επίσης και την ώθηση του ανοσοποιητικού συστήματος σας.

Το γιαούρτι είναι η πιό κοινή πηγή probiotics, όπου έχουμε τη δυνατότητα καταναλώνοντας το να αποκομίσουμε τα τεράστια οφέλη των προβιοτικών. Σε σχετική έρευνα της Αμερικάνικου Παιδιατρικού Συλλόγου, ανέφερε ότι τα προβιοτικά έδρασαν ικανοποιητικά και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της γαστρεντερίτιδας, της διάρροιας, της κολίτιδας και του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.


Εάν οι γονείς δεν επιθυμούν να δώσουν στα παιδιά τους μια ενδεχόμενη ισχυρή φαρμακευτική αγωγή για τις προαναφερθείσες ασθένειες, τόε μπορούν κατά την έναρξη των συμπτωμάτων να εντάξουν στο διαιτολόγιο του παιδιού τους, τροφές πλούσιες σε προβιοτικά πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του ειδικού (παιδίατρος και διαιτολόγος-διατροφολόγος).

Σημαντική Σημείωση, οι γονείς να μην υπερβαίνουν την συνιστόμενη δοσολογία, διότι η υπερδοσολογία δεν αποφέρει σημαντικά-θετικά οφέλη.


Με τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.