Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

η ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε συνδυασμό με την σωστή ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ....

Να είστε συγκεντρωμένος αλλά μην το παρακάνετε.

Για να φθάσετε στην επιτυχία πρέπει να έχετε αποφασιστικότητα και συνέπεια. Όμως θα πρέπει και να χαίρεστε την διαδικασία που σας οδηγεί στην επίτευξη ενός στόχου. Εάν συγκεντρώνεστε μόνο στον τελικό στόχο, τότε η έμφαση θα είναι περισσότερο σε αυτά που δεν έχουν αποτέλεσμα με συνέπεια να αποκτήσετε μεγάλο άγχος. Χαλαρώστε. Θα φτάσετε στον στόχο σας αλλά χρειάζεται και χρόνος. Διαιρέστε τον τελικό στόχο σε μικρότερους και προσπαθείτε να φτάνετε έναν κάθε φορά. Εφόσον έχετε πάντα κατά νου τον τελικό στόχο με την επίτευξη των μικρότερων θα φτάνετε καθημερινά όλο και πιο κοντά του.

Προσέξτε την πλάτη σας.

Πώς θα προσέχετε την πλάτη σας κατά την διάρκεια της προπόνησης.Αρχίστε κάθε προπόνηση κάνοντας αρκετές διατάσεις. Καθίστε στο δάπεδο με τεντωμένα πόδια, γείρετε μπροστά και προσπαθήστε με το χέρι σας να αγγίξετε τα δάχτυλα του ποδιού.Κάντε υπερεκτάσεις και πιέσεις ποδιών για να δυναμώσετε την πλάτη σας.Κάντε πολλούς κοιλιακούς ώστε να δημιουργήσετε πεδίο στήριξης στους μυς της πλάτης.Εάν σε οποιαδήποτε άσκηση πονάτε στην πλάτη, τότε προσέξτε τον τρόπο με τον οποίο εκτελείτε την άσκηση.Εάν κάνετε όλα τα παραπάνω και ακόμη πονάτε, τότε καλύτερα να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.


Αύξηση της κρεατίνης… με φυσιολογικό τρόπο.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Virginia παρατήρησαν ότι η συμπληρωματική λήψη κρεατίνης δεν είχε επίδραση στις μετρήσεις των νεφρών που συμπεριλάμβαναν τα επίπεδα κρεατινίνης του αίματος και τον ρυθμό της σπειραματικής διήθησης (GFR). Ανακάλυψαν επίσης ότι η αεροβική άσκηση που γινόταν την ίδια ημέρα με τις εξετάσεις δημιουργούσε 20% αύξηση των επιπέδων κρεατινίνης και 10% μείωση του ρυθμού της σπειραματικής διήθησης. Εάν λοιπόν κάποιος σας πει να σταματήσετε να παίρνετε κρεατίνη ή να κάνετε διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης λόγω των αποτελεσμάτων της κρεατινίνης ή της GFR που έδειξαν οι εξετάσεις σας, τότε μπορείτε να του πείτε ότι αυτές οι τιμές μπορεί να οφείλονται στην προπόνηση που κάνετε και όχι στην διατροφή ή στα συμπληρώματα που παίρνετε.

Διατηρείστε σε καλή κατάσταση το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από κάποιον που είναι δίπλα στο γυμναστήριο και φτερνίζεται χωρίς να προσέχει. Οι bodybuilders και οι αθλητές που ασχολούνται με δυναμικά αθλήματα κινδυνεύουν να κρυολογήσουν περισσότερο από ότι οι άλλοι άνθρωποι γιατί το ανοσοποιητικό τους σύστημα βρίσκεται συνέχεια υπό πίεση. Υπάρχει όμως λύση. Το βασικό καύσιμο του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η γλουταμίνη και με την προπόνηση τα αποθέματά της μειώνονται πάρα πολύ. Έτσι λοιπόν είμαστε ευάλωτοι ακόμα και στους πιο απλούς ιούς. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε; Να προσθέσουμε την γλουταμίνη στα συμπληρώματα που παίρνουμε έτσι ώστε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να έχει επαρκή αποθέματα. Επίσης μπορούμε να πάρουμε περισσότερη βιταμίνη C, εχινάκεια (Echinacea), τζινσενγκ και πολυφενόλες.

Με τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.