Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

η ΔΙΑΤΡΟΦΗ μελετάει σημαντικές έρευνες.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Ερευνητές της Mayo Clinic βρήκαν έναν μοριακό μηχανισμό ο οποίος ρυθμίζει την καύση του λίπους, ελέγχει την κατανάλωση ενέργειας στους μύες και βοηθά στον καθορισμό του σωματικού βάρους. Πιστεύουν ότι οι νέες αυτές πληροφορίες θα μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα ιατρική προσέγγιση για την θεραπεία της παχυσαρκίας, η οποία έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε πολλές χώρες. Ο μοριακός αυτός μηχανισμός εμποδίζει τα, ευαίσθητα στην τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP), κανάλια του καλίου (KATP), αναγκάζοντας το σώμα να χρησιμοποιεί ενέργεια με μικρότερη επάρκεια, έχοντας σαν αποτέλεσμα την απόκτηση βάρους. Η ATP είναι η ενέργεια που χρησιμοποιείται από τα κύτταρα του σώματος προκειμένου να ρυθμιστεί η απόδοση τόσο της καρδιάς όσο και των σκελετικών μυών. Τα άτομα χωρίς αυτόν τον μοριακό μηχανισμό μπορούν να καταναλώσουν περισσότερηαποθηκευμένη ενέργεια και ως εκ τούτου να χάσουν βάρος και να παραμείνουν «στεγνά» πιο εύκολα.



ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Αν ψάχνετε να βρείτε ένα νέο γυμναστήριο, επισκεφτείτε διάφορα και ζητήστε να σας γίνει περιήγηση στον χώρο τους, πριν γραφτείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να δείτε αν σας ταιριάζουν οι παροχές του γυμναστηρίου αλλά και το προσωπικό.Έχουν αρκετούς διαδρόμους αερόβιας άσκησης;Είναι η αίθουσα άσκησης με βάρη αρκετά μεγάλη και με αρκετό εξοπλισμό ούτως ώστε αν γυμναστείτε σε ώρες αιχμής, να μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε;Έχουν όλο εκείνο τον εξοπλισμό που σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας;Έχουν καθαριστεί σωστά και έχουν διατηρηθεί όπως πρέπει οι εγκαταστάσεις και οι εξοπλισμοί, ούτως ώστε να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός;Προσφέρουν δωρεάν μια δοκιμή για να γυμναστείτε μια φορά και να δείτε αν θα γραφτείτε τελικά;Ένα καλό γυμναστήριο θα πρέπει να έχειair-condition, να έχει τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας, να είναι σε βολικό σημείο, να έχει εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους γυμναστές και να έχει και κάποιον που να εξηγεί με λεπτομέρειες την πολιτική του γυμναστηρίου, τους τρόπους πληρωμής ή ακύρωσης της συνδρομής, πριν αποφασίσετε να γίνετε μέλος.



ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

Είτε το αγαπημένο σας μηχάνημα αερόβιας άσκησης είναι ο διάδρομος, είτε το step, είτε το ελλειπτικό, θα πρέπει να στηρίζεστε στις δυνάμεις σας όταν κάνετε προπόνηση. Διαβάζοντας για τις αερόβιες ασκήσεις μπορεί να δείτε ότι θα χάσετε 800 θερμίδες, όμως μια έρευνα δείχνει πως αν κρατιέστε από τα χερούλια του μηχανήματος, η μέτρηση των θερμίδων μπορεί να μειωθεί στο μισό. Εκτελέστε τις αερόβιες ασκήσεις σας χωρίς να ακουμπάτε πάνω του με οποιονδήποτε τρόπο. Στον διάδρομο, τα χέρια σας θα πρέπει να κινούνται στο πλάι, σαν να τρέχετε έξω στον δρόμο. Αν νιώσετε πως θέλετε να ακουμπήσετε στο μηχάνημα επειδή κουραστήκατε, κάντε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ούτως ώστε η άσκηση που κάνετε να μην είναι τόσο έντονη, για να την συνεχίσετε χωρίς να κρατιέστε.



Με τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.